Підкислювачі
- 10034
- 7339
- 22044
- 3559
- 5007
- 905383Підкислювач Dolfocid (Дольфоцид) для телят, свиней, птиці та кроликів, порошок 1 кг (Dolfos, Польща)273 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- 7038
- 3560
- вс510091
- VS-50019
- звк-101011
- звк-101120Мінеральна суміш підкислювач корму «SK PRO» 2 кг УПСП ЗВК333 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- звк-101150Мінеральна суміш підкислювач корму «SK PRO» 5 кг УПСП ЗВК788 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- звк-101110Мінеральна суміш підкислювач корму «SK PRO» 10 кг УПСП ЗВК1 464 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- звк-101125Мінеральна суміш підкислювач корму «SK PRO» 25 кг УПСП ЗВК3 484 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
- у-1113560Підкислювач Кроноцид-Л розчин 1 л (термін придатності до 30,06,2027 р)182 ₴В наявності Оптом і в роздріб
- у-1003560
- 10033
- 3560678
Навіщо потрібно вводити підкислювачі в раціон тварин?
Нормальна середовище шлунка тварин кисла,сильнокислая.Наявність високої кислотності і достатнього обсягу соляної кислоти дозволяє повноцінно пов'язувати ,стимулювати вироблення пепсину і розщеплювати потрапляє в шлунок птиці,тварини корм і боротися з патогенними мікробами,грибами,токсинами,що зустрічаються в ньому і на контактній поверхні.
Але…ми жертви прогресу і прискорення.Тварини нас цікавлять швидкорослі,корми-поживні,високо протеїнові.
Такі корми значно збільшують кислотосвязывающую здатність (КСС) корму, а це не сприяє повному переварюванню і засвоєнню поживних речовин, особливо у молодняка. Частина раціону тварини транзитом виходить з послідом, часто у формі проносів (особливо у поросят). Крім того, збільшується ризик розвитку патогенної мікрофлори, такий, як E. coli та Salmonella, оскільки головним і основним умовою для їх інтенсивного росту є рН в межах 6,0 - 8,0, а основним джерелом зараження — корми.
Тому,найпростіший і надійний спосіб — не допустити зайвого защелачивания харчової маси і убезпечити поголів'я від патогенної мікрофлори-застосування підкислювачів.
Ми домагаємося:
– зниження рН харчового грудки;
– активізації вироблення ферментів шлунка, підшлункової залози і кишечника;
– профілактики розмноження E. coli та Salmonella;
– протигрибковий ефект, профілактика утворення мікотоксинів;
– росту і нормального розвиток ворсинок тонкого відділу кишечнику;
– нормалізація мікрофлори кишечника.
Як ми всі розуміємо, досягнення цих завдань залежить від компонентів використовуваного продукту. А вони, як з'ясовується, дуже різні. Завдяки чому можна домогтися зниження рН харчового корми? Тільки завдяки препарату, у складі якого є кислоти, при дисоціації виділяють вільні іони водню.
А це можливо тільки в тому випадку, якщо в склад подкислителя входять саме кислоти, а не їх солі! При дисоціації солей не виділяються іони водню, не відбувається зниження рН вмісту травного тракту! Для зниження рН потрібні в першу чергу фосфорна, мурашина і фумарова кислоти. Не одна з них, а саме їх комплекс. Це пов'язано з різними константами дисоціації цих кислот – вони дисоціюють при різних рН в різних відділах кишечника і регулюють рН харчових мас по мірі їх просування.
Відмінним засобом для знезараження корму від E. coli та Salmonella є мурашина, сорбінова і оцтова кислоти.
За активізацію ферментів «відповідають» масляна, молочна та лимонна кислоти (або їх солі)._
Посилена вироблення ферментів сприяє кращому перетравленню поживних речовин корму, але цього мало – необхідно, щоб ці речовини засвоювалися найбільш повно.
А останнє залежить від стану ворсинок епітелію тонкого відділу кишечника. Пошкоджені ворсинки, «забиті» продуктами обміну, неперетравлені кормом, різко зменшують всмоктувальну поверхню кишечника, і надходження поживних речовин знижується. Для того щоб підкислювач позитивно впливав на стан ворсинок, до його складу вводять молочну, масляну або яблучну кислоти._
Противогрибковый и противоплесневый эффект связан в первую очередь с наличием в составе кормовой добавки пропионовой кислоты, а также сорбиновой и бензойной. Причем две последние наиболее эффективны именно в сочетании!_
И последнее: в толстом отделе кишечника здоровых свиней и птицы должна присутствовать так называемая нормофлора — набор полезных для организма бактерий, способствующих лучшему усвоению корма и препятствующих развитию патогенной или условно-патогенной микрофлоры. Эта цель достигается использованием в составе препарата молочной кислоты.